Leverandører

Våre flotte leverandører

A-F

  • Moreller i sesong. Fra Akersmyr i Lyngdal. Hva er vel mer smakfullt på sommeren enn et stort og godt søt kirsebær?

  • Drives av Ronny og Marianne Fredbo i Austad, Lyngdal. De leverer kaffe av ypperste kvalitet. Bønnene er ferskbrent i deres egne lokaler hjemme i Austad og kvernes og pakkes av deres egne hender. De lager nydelige smaker for de fleste ganer.


    Dette er to entusiastiske og flinke mennesker!

  • Produserer egen, deilig honning av nydelig kvalitet. De er opptatt av god smak av ypperste kvalitet. Og produserer mangfold av størrelser og innpakninger. Vi setter stor pris på å samarbeide med mennesker med genuin interesse, slik som Marie og Thor Håkon har! Derfor kan vi tilby kortreiste produkter fra Lyngdal.

  • Familiebedrift i Grimstad som dyrker fantastiske grønnsaker og poteter hjemme på gården.

    Her vil vi ha grønnsaker i sesong. Salaten har naturgitte forhold for kortere sesong enn blomkål og brokkoli. Poteter har vi gjennom hele året.

  • Cecilie syr koppehåndklær og kluter til oss i nydelige kvaliteter. Ei dame med interesse for søm og tekstiler.

  • Hilde Grøtte er ildsjelen bak kokeboka #eteute. Turmat og matlaging utendørs. Et fin bok med deilige oppskrifter. Passer både for ungdommen og pensjonisten. Boka er perfekt å ha med seg i sekken og gjør turen ute ekstra gøy! Uten mat og drikke duger turisten ikke.

  • Vi har som formål å tilby våre kunder varierte og gode fritidsprodukter, som øker muligheten for glede og trivsel. Fjelltind AS, er en heleid norsk familiebedrift som holder til i Øygarden utenfor Bergen.

  • Dama fra Voss med en idé om å lage arbeidsklær til kvinner heter Kristin Idéen har blitt virkelighet og vareutvalget stort. Vi er så heldige at vi får tilby kundene mine favorittullsokker (som forøvrig bøndene går med året rundt). “Skrytesokken” fra florworks er verdt mye skryt!

  • En fest innenfor brus-verden. Voksne og annerledes smaker som ganen må nyte! Forskjellige smaker og en etikett som får deg direkte til drømmeland. Lokale grundere med sans for kvalitet! Ikke en tørstedrikk, men en aldeles nydelig forfrisker. God både bar og med noe attåt. Bør virkelig erfares.

  • En familiedrevet gjestegard i Hægebostad som tilbyr så mye mer enn produktene de lager for oss. Vi har deilig takkebakst produsert av familien på Heddan gjestegard. Det er nydelige produkter av god kvalitet, og er et skikkelig tradisjonsmat håndverk. Vi setter stor pris på kunne tilby kundene disse produktene.

    Akkurat som oss, så har Ellen Rebekka med en del av familien sin, sine arbeidsplasse hjemme på gården. Det synes vi er et viktig poeng når vi samarbeider med leverandører. 

  • To brødre i Lyngdal som lager flotte produkter i tre. De reklamerer med “et knippe håndverkslykke”, og det er vi enige i.

  • Skal man få skikkelig bakverk, enten fra bakeren eller hjemme på kjøkkenbenken, må både bonden, mølleren og bakeren gjøre en god jobb. Bonden må produsere det beste kornet, mølleren må lage et skikkelig, næringsrikt mel og bakeren må evne å løfte fram de egenskapene som både bonden og mølleren ga muligheter for. Alle bladene i trekløveret er avgjørende for at resultatet skal bli bra!

  • Live og Lene, jentene bak fiskedisken i Spangereid, kun 15 min unna gården vår. De har flere hender med seg på laget når maten produseres og selges. De setter sammen gode smaker på produkter laget av lokal fisk! I sesong kan de kikke ut av vinduet på butikken sin å se når fiskebåten kommer i land med fisk til deres produksjon.

  • Prisbelønt chocolatier fra Selbu. De tilbyr et hav av smaker og mange valg på både utseende og forpakninger. Vi er stolte av å kunne tilby et håndverk som har skapt så mange arbeidsplasser og som gir en solid “sjokoladefest”!

  • Potetchips, laget basert på den norske historien om poteten. Kettle chips (handlaga potetflak stekt i gryte), som er nydelig på smak og konsistens. Hurra for at produksjonen av chips bidrar med arbeidsplasser, og fremmer norsk landbruk.

  • Kleiven Alpakka driver med oppdrett av alpakka og salg av fiber, garn og hjemmestrikkede produkter.

G-K

L-P

  • Her plukkes groblader gjennom hele sesongen, og ringblomster såes i hauger og lass. Det skal mye blomster og blader til for å produsere deilige og naturlige produkter. Produktene er et resultat av solid og møysommelig håndarbeid utført av Liv. Som forøvrig er budeia på Lindesnes gård sin mamma. Alle produktene er selvsagt godkjent.

  • Er et nytt og flott gardsutsalg på Bryne. Heidi og Jon Line produserer i tillegg sine egne havregryn som blir pakket på Stangeland mølle. Det er gøy det, havregryn rett fra åkeren...nesten! Smaken er nydelig.

  • Det startet med en smak. I full fart gjennom butikken rasket Lykkemats gründer Mia med seg en pakke med påskriften granola. «Det har jeg ikke prøvd før», tenkte hun, uten å fatte hva hun samtidig satte i gang.

    ​For det ble kjærlighet ved første skje. Men som den økologientusiasten hun er, ble landet saumfart for å finne en økologisk variant. Det fant hun ikke, derfor lagde hun det selv.

  • Produserer produkter av sine egne sauer. Vill- og spælsau i Søgne. Audun Abrahamsen med familie er dedikerte mennesker som bruker mye av dyret selv for å lage produkter de kan selge. De fleste produktene blir til på deres hjemmeadresse i Søgne. Dyrene beiter lokalt i skjærgården. De tilbyr blant annet speket pølse, hjerte, skinn og garn.

  • Drives av Annette Rødli. Hun har laget seg et flott produksjonskjøkken på sin boplass ved Oggevannet. Annette flyr stadig på kurs og utvikler nye herligheter til andres glede. Ei dame med stolthet for faget! Produktene fra Ogge konfektmakeri vil variere på sesong. Dette er en fest for ganen.

  • Jeg elsker ost så høyt. Jeg bruker ekte italiensk kjærlighet og ekte lillesandsk kumelk. Arbeidet er – som vi sier der jeg kommer fra – con amore.

    Kuene jeg bruker er spesialister på å produsere god melk fra de sørlandske jurene sine.

    Ostene jeg yster er italiensk-inspirerte. Noen oppskrifter er hemmelige. Noen oster lager jeg med norsk døgnrytme, slik at de er på sitt beste når nordmenn er våkne og klare for en ostebit.

    Så hvis du elsker ost, har du banket på riktig dør.

  • Johanne S. Refseth er forfatter av denne bestselgende boka. Som jeg forøvrig mener alle har nytte av å lese. Et lettlest, og særs bra bok for menneskeheten. Her kan virkelig alle dra med seg noe inn i sitt eget liv som vil være til nytte eller opplysning. Hurra for at vi er så heldige å få selge nettopp denne bestselgeren hos oss.

  • Per Øyvind Tørresen og Lene Olsen driver med Gammalnorsk spælsau og Vestlandsk fjordfe. Gårdsdriften er tilpasset for å skjøtte og restaurere utvalgte naturtyper og kulturlandskap. Vi har skinn, pinnekjøtt og fenalår fra disse utegående lammene. Herlig å kunne tilby lokale produkter i sesong. Per Øyvind og Lene vant Kulturlandskapsprisen på Agder i 2022.

  • Henriett. Bosatt i Mandal, hvor hun også lager lysene vi selger. Lysene er nydelige å se på og brenner også fint! Laget av miljøvennlig rapsvoks.

  • Gode på smak i over 100 år Helt siden 1917 har lokale dyrkere i Grimstad stullet og stelt med kål på jordene sine. God pleie og godt vær gjør at vi år etter år kan høste kål av prima kvalitet. På fabrikken, et steinkast unna mange av våre dyrkere, blir kålen til velsmakende surkål og rødkål. Nå får endelig folk i hele Norge tak i surkål og rødkål fra Smaken av Grimstad. Vi lover at den smaker like godt som hjemmelaget!

  • Egg fra Akersmyr i Lyngdal. Våre 50 høner klarer ikke selv å produsere nok egg til gårdsutsalget. Derfor får vi lokale egg i tillegg til våre egne.

  • På Vintlands gård i Lyngdal produseres bringebær og det foredles produkter for salg. Hvor kult er ikke det? Anne og Karl Petter er erfarne innenfor faget og vi setter stor pris på deilige og lokale produkter som vi kan tilby i gårdsutsalget. Hjemme på gården i Lyngdal har de i tillegg eget gårdsutsalg.

  • UND ble grunnlagt av lidenskap for god design og kvalitet. Vi skaper hverdagsglede gjennom funksjonelle og praktiske kvalitetsprodukter med god design og autentiske historier, inspirert av norsk livsstil, natur & kultur.

  • Under en storslått himmel, ved grønne marker på Jæren, driver Ystepikene sitt eget ysteri på Varhaug. Gården har vært i familiens eie i 100 år, og her lager vi knallgode oster ysta på egenprodusert melk.

    Ystepikene er dannet med utspring familiegarden som drives av Jon og Siri.

  • Mitt navn er Jan Fossnes, og har jobbet som faglært kokk i over 20 år, og driver Ærlig mad Grimstad. Jeg har siden jeg var liten, interessert meg for safting og sylting. Interessen har deretter vokst med alder og erfaring.

    Mitt mål er å lage gode produkter på lokale råvarer, som kanskje ellers bare ville ramlet ned og gått til spille. Slik ble Ærlig mad etablert i 2019, selv om ide og utvikling har pågått siden tidlig 2000 tallet.

    Lokale hager rundt Grimstad bugner av frukt og bær, og det milde sørlands klimaet med mye soldager og fint vær gir gode grunnlag for akkurat dette Selv om det bugner av avlinger i de lokale hager, så blir dessverre lite benyttet av de flotte råvarene.

    Her ønsker vi å gjøre en forskjell. Ved å levere frukt, bær og i noen tilfeller grønnsaker, sopp og urter til oss, vil vi kunne betale plukkere og sankere.

    Noen ønsker også å få presset sine egne epler, for deretter å merke de med personlige etiketter. Dette hjelper vi selvfølgelig også med. Det er generelt et stort ønske blant de som har frukttrær, at deres frukter ikke går til spille.

  • Til Åmli flyttet en familie fra Nederland. En familie med stor interesse for landbruk og dyr. To dedikerte mennesker med navn Arno og Selma. De engasjerer seg i mye, og bygget like gjerne et eget lite meieri hjemme på gården. Det blir produsert de deiligste meieriprodukte av melk fra egne kuer. Det er ekte mathåndverk det!

S-Å